fbpx

Na een spannende kwalificatie bleken de Ferrari’s het snelste te zijn met Carlos Sainz op P1 en Charles Leclerc op P2. Leclerc moest echter vanaf P11 starten vanwege een gridstraf, ook Sérgio Perez moest verder van achteren beginnen vanwege een straf. In de eerste bocht ging het al meteen fout voor Sainz, tijdens het insturen werd hij hard geraakt aan de zijkant van zijn auto door George Russell. Sainz viel uit door een lekkage, maar Russell kon verder met een 5 seconden tijdstraf op zak.Max Verstappen reed onbedreigd op kop en werd gevolgd door Lewis Hamilton, ook Lance Stroll was goed onderweg in de beginfase van de race op P3. Perez en Leclerc reden ondertussen langzaamaan naar voren toe. Na 16 ronden ontstond er een Safety Car nadat Valtteri Bottas spinde en niet meer weg kwam uit het grind. Vlak na deze Safety Car ging het goed mis; Fernando Alonso wilde Stroll inhalen, maar had niet gerekend op een stuurbeweging van Stroll op het allerlaatste moment. De auto’s kwamen hard met elkaar in botsing en Alonso vloog zelfs door de lucht. Stroll kon meteen uitstappen, want zijn auto was niet meer te besturen, terwijl Alonso de pitstraat wist te halen en ‘gewoon’ verder kon racen.Iets later in de race haperde een wheelgun tijdens de pitstop van Max Verstappen, waardoor Hamilton en Leclerc hem in konden halen. Het gevecht tussen Verstappen en Leclerc was mooi om te zien en Verstappen kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus. Hij kon naar Hamilton toerijden en wist hem ook in te halen. Verstappen werd eerste, Hamilton tweede, Leclerc derde en Perez vierde. Dit was voor Red Bull Racing voldoende om wereldkampioen te worden in het constructeurskampioenschap. Fernando Alonso werd na de race nog bestraft en kreeg 30 seconden bij zijn eindtijd opgeteld, waardoor hij 8 plaatsen zakte in de eindstand.Echter is Alpine in protest gegaan tegen deze beslissing. Naar alle waarschijnlijkheid volgt er donderdag pas een besluit en zal dan de eindstand pas definitief zijn. Bij deze delen we wel alvast, onder voorbehoud, de eindstand van de poule met jullie. Mocht Alonso teruggezet worden in de stand, heeft dit ook gevolgen voor onze poule en zullen we middels deze nieuwsbrief een update rondsturen. Bent u ook benieuwd of Max in Mexico weer kortingen voor u in de wacht sleept?

 

Hieronder de kortingen voor deze Grand Prix.
De korting actie is geldig tot vrijdag 11 november a.s.

Maak nu een afspraak!

Een gegarandeerde prijs voor reparatie en onderhoud!? Bereken nu op mijngarage.nl uw prijs en ontdek dat GBE een van de voordeligste garages bij u in de buurt is! Natuurlijk is ook op onze website de mogelijkheid om snel een prijsopgave te ontvangen ga hiervoor naar: mijngarage.nl

#F1 #Verstappen #Redbull #Honda #Eindhoven #Mexico #Petronas #Mercedes #Hamilton #Ferrari #Leclerc #Pirelli

[dsm_contact_form_7 cf7_library="229382" label_bottom_spacing="3px" button_alignment="center" admin_label="Algemeen contact GBE" _builder_version="4.5.7" labels_text_align="left" labels_text_color="#45c1c1" input_textarea_select_line_height="1.2em" background_color="rgba(255,255,255,0.75)" custom_button_one="on" button_one_text_size="16px" button_one_text_color="#45c1c1" button_one_border_radius="9px" button_one_letter_spacing="3px" button_one_icon="%%109%%" width="60%" width_tablet="100%" width_phone="100%" width_last_edited="on|phone" max_width="100%" module_alignment="center" custom_margin="23px|||406px|false|false" custom_margin_tablet="" custom_margin_phone="48px||||false|false" custom_margin_last_edited="on|phone" custom_padding="48px|10px||10px|false|false" custom_padding_tablet="50px|10px||10px|false|false" custom_padding_phone="30px|10px||10px|false|false" custom_padding_last_edited="on|phone" hover_enabled="0" border_radii_image="on|6px|6px|6px|6px" border_width_all_image="1px" border_color_all_image="#45c1c1" border_radii_error_msg="on|12px|12px|12px|12px" border_color_all_error_msg="#ff2323" box_shadow_style_button_one="preset2" box_shadow_horizontal_button_one="9px" box_shadow_blur_button_one="9px" box_shadow_spread_button_one="-6px" custom_padding__hover_enabled="on|desktop"][/dsm_contact_form_7]
Call Now Button