fbpx

Max Verstappen heeft voor de vijfde keer op rij poleposition gepakt. De Red Bull-coureur bleef de twee verassend goed presterende McLaren-coureurs voor en zorgde voor een groot contrast met zijn eigen teamgenoot. Sergio Pérez slaagde er namelijk voor de vijfde keer op rij niet in om door Q1 te komen.

 

De GP van Engeland staat net als de GP van Italië al vanaf het begin op de de formule 1 kalender. In 1950 werd de eerste Formule 1 wedstrijd gereden op Silverstone. Het circuit staat bekend om zijn lange rechte stukken, maar ook om de diversiteit in de verschillende soorten bochten. Van de laatste zeven edities won Lewis Hamilton er maar liefst zes.
Afgelopen jaar crashte Max in de eerste ronde na een flink gevecht met Hamilton.

Max Verstappen heeft voor het eerst in zijn carrière zes races op rij gewonnen. Op het circuit van Silverstone was de wereldkampioen opnieuw ongenaakbaar. Hij won de Grand Prix van Groot-Brittannië met overmacht, voor zijn goede vriend Lando Norris en aartsrivaal Lewis Hamilton.

Hamilton probeert plekken goed te maken, maar dat gaat mis als hij zijn rempunt mist en rechtdoor schiet. Hij verliest daardoor juist plekken aan Alonso en Gasly. Die laatste pakt de voormalig kampioen echter wel snel terug. Het Britse publiek vindt het hoorbaar geweldig dat Norris de leiding pakt en/of dat onze Max even moet passen.

Max heeft niks te duchten van zijn mattie Lando. Die is bezig met Hamilton achter zich houden. De Mercedes gaat duidelijk beter de hoek om op de softs. Maar de McLaren heeft zoveel snelheid op de rechte stukken dat LH44 toch alle moeite heeft met LN4. Hetzelfde geldt voor Russell die op zijn beurt niet voorbij Piastri komt. Het is het verhaal van het jaar. Red Bull is met Verstappen oppermachtig. Daarachter verdelen Ferrari, Mercedes, Aston Martin en nu dus ook McLaren de resterende buit. Alpine zit af en toe een beetje in de buurt en de kneuzenteams zijn Alfa Romeo en Alpha Tauri. Vandaag worden Tsunoda en De Vries zestiende en zeventiende. Daarmee zijn ze de laatst (en laagst) geklasseerde finishers van de race.

De korting actie is geldig tot vrijdag 28 juli a.s.

U wenst een voordelige prijs voor reparatie en onderhoud voor uw auto? Neem dan contact met ons op en ontdek dat GBE een van de voordeligste garages bij u in de buurt is!

APK aanvragen

Reparatie aanvragen

 Onderhoud aanvragen

Maak nu een afspraak!

Formula 1 on Twitter:

#F1 #Verstappen #Redbull #Honda #Eindhoven #Hongarije #Petronas #Mercedes #Hamilton #Ferrari #Leclerc #Pirelli

[dsm_contact_form_7 cf7_library="229382" label_bottom_spacing="3px" button_alignment="center" admin_label="Algemeen contact GBE" _builder_version="4.5.7" labels_text_align="left" labels_text_color="#45c1c1" input_textarea_select_line_height="1.2em" background_color="rgba(255,255,255,0.75)" custom_button_one="on" button_one_text_size="16px" button_one_text_color="#45c1c1" button_one_border_radius="9px" button_one_letter_spacing="3px" button_one_icon="%%109%%" width="60%" width_tablet="100%" width_phone="100%" width_last_edited="on|phone" max_width="100%" module_alignment="center" custom_margin="23px|||406px|false|false" custom_margin_tablet="" custom_margin_phone="48px||||false|false" custom_margin_last_edited="on|phone" custom_padding="48px|10px||10px|false|false" custom_padding_tablet="50px|10px||10px|false|false" custom_padding_phone="30px|10px||10px|false|false" custom_padding_last_edited="on|phone" hover_enabled="0" border_radii_image="on|6px|6px|6px|6px" border_width_all_image="1px" border_color_all_image="#45c1c1" border_radii_error_msg="on|12px|12px|12px|12px" border_color_all_error_msg="#ff2323" box_shadow_style_button_one="preset2" box_shadow_horizontal_button_one="9px" box_shadow_blur_button_one="9px" box_shadow_spread_button_one="-6px" custom_padding__hover_enabled="on|desktop"][/dsm_contact_form_7]
Call Now Button