fbpx

Auto onderhoud @ GBE

Alle merken auto’s

Voor auto onderhoud groot, klein of merkbeurt (met behoud fabrieksgarantie) moet u bij ons zijn…

Hoe vaak en waarom?

Hoe vaak moet uw auto naar de garage? Dat staat vaak in het instructieboekje en verschilt nogal per model. De meeste nieuwe auto’s geven een melding op het dashboard als het tijd is voor een onderhoudsbeurt.
Sla in ieder geval geen onderhoudsbeurten over om geld te besparen. U bent uiteindelijk veel duurder uit als kleine gebreken te laat worden opgemerkt. Want vaak zijn de gevolgen dan groter en de reparatiekosten dus duurder.
Zorg er daarnaast voor dat je tussen beurten door regelmatig zelf uw banden, verlichting, oliepeil en je koel- en ruitenwisservloeistof controleert.

BELANG VAN EEN ONDERHOUDSBEURT

Door uw auto regelmatig te laten onderhouden, rijdt u veilig en verkleint u de kans op autopech. Doorrijden met versleten onderdelen is niet alleen onveilig, maar kan ook de rest van uw auto beschadigen. Een onnodig dure reparatie is het gevolg. Daarom adviseren wij om uw auto periodiek te laten controleren. Bij een moderne auto is, afhankelijk van de kilometerstand, één onderhoudsbeurt per jaar vaak voldoende. Een oudere auto heeft vaak meer onderhoud nodig.

Voorkomen is beter dan genezen, dat spreekwoord geldt ook voor uw auto.

Wat houdt een kleine onderhoudsbeurt in?

De naam zegt het al: het is een kleine onderhoudsbeurt waarbij jouw auto op verschillende punten wordt nagelopen en onderdelen eventueel gerepareerd/vervangen worden. Er zijn een aantal punten die tijdens de kleine beurt worden geïnspecteerd:

 • De olie wordt ververst
 • Het oliefilter wordt vervangen
 • Het bijvullen van ruitenwisservloeistof
 • Het inspecteren van de banden
 • De accu wordt gecheckt met bijgeleverd rapport
 • Het controleren van het aircosysteem

Naast deze punten wordt jouw auto gecontroleerd op aanvullende items, die ook zeker niet mogen missen in de kleine onderhoudsbeurt.

Wat is het verschil tussen een grote en een kleine beurt?

Het grootste verschil zit in het aantal punten die gecontroleerd worden. Tijdens een kleine onderhoudsbeurt bij Mijngarage.nl wordt jouw auto gecontroleerd op 30 punten. Daarentegen wordt bij een grote onderhoudsbeurt de auto gecontroleerd op maar liefst 78 punten. Bij zowel een grote als een kleine onderhoudsinspectie wordt de olie ververst met A-kwaliteit motorolie. Daarnaast wordt ook het oliefilter vervangen. Voor de kleine onderhoudsinspectie houdt het daar op wat betreft werkzaamheden.

Een kleine beurt of een APK?

We snappen dat er soms wat verwarring kan ontstaan over het verschil tussen een kleine beurt en een APK-keuring. Belangrijk om te onthouden is dat een APK-keuring niet hetzelfde is als een kleine beurt. Het grote verschil is dat tijdens een APK alles wordt gecontroleerd en tijdens de kleine beurt er daadwerkelijk onderhoud wordt gepleegd aan de auto. Daarnaast is een kleine beurt ook niet verplicht en de APK-keuring daarentegen wel.

Wanneer moet de auto een kleine onderhoudsbeurt?

Er zijn een aantal criteria waar vanaf hangt hoe vaak en wanneer jouw auto een kleine beurt nodig heeft. Dit hangt af van verschillende factoren: het type auto, het merk van de auto, de kilometerstand en de leeftijd van de auto. Dit is dus voor iedere auto verschillend. Er is één vuistregel die meestal wordt gebruikt. De auto heeft doorgaans elke 15.000 kilometer of na elk jaar een kleine onderhoudsbeurt nodig. Rij je niet zo vaak met de auto? Dan is het verstandig om jouw auto elk jaar te laten controleren. Reis je het hele land af met de auto? Dan is het slim om het na 15.000 kilometer te laten doen, omdat jouw auto dan meer belast wordt.

Wat zijn de kosten van een kleine onderhoudsinspectie?

GBE biedt een gegarandeerde prijs offerte voor een kleine onderhoudsinspectie. De kosten van een kleine beurt kunnen per auto enorm verschillen. Dit heeft met verschillende factoren te maken. De belangrijkste verschil zit in de olie die elke auto nodig heeft. Het is belangrijk voor de goede werking van de motor om bij passende en kwalitatief goede motorolie te gebruiken. Bij ons weet u zeker dat er gewerkt wordt met een premium-kwaliteit olie van Petronas!Daarnaast gaat het om de type auto en de aantal cilinders van uw auto. Ook de grootte en het vermogen van uw auto van belang. Grotere auto’s met meer vermogen hebben namelijk meer motorolie en vloeistoffen nodig waardoor de prijs ook hoger valt. U dient rekening te houdenmet kosten voor een kleine ondehoudsinspectie vanaf €130,–  Overigens wordt uw auto wordt bij ons gecontroleerd op 30 punten van de kleine beurt checklist. Mocht de monteur constateren dat vervanging van andere onderdelen nodig is, dan doen wij dit nooit zonder overleg met u. Er worden geen kosten in kaart gebracht zonder dat je ervan weet. Zo weet u altijd waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Wij bieden tevens een Plus service op het onderhoud doormiddel van het intern reingen van uw motor en daaraan gerelateerde systemen. Onder het motto: Voorkomen is beter als genezen!  Meer info verkrijgbaar via een offerte aanvraag!

Kleine beurt plus + (= inclusief M-Flush behandeling)

Naast de M-Flush behandeling adviseren wij tevens een brandstof systeem behandeling toe te laten passen door ons. Dit kan voor zowel benzine als ook diesel motoren.

Kleine beurt plus ++ (= inclusief M-Flush behandeling + Complex Petrol System Cleaner)

Voor Diesel motoren hebben wij een uiterst efficiënt programma in relatie tot het preventief onderhoud vanhet brandstof systeem, de turbo + injector werking en het Emissie (DPF) systeem (Klik voor meer info ->  IN & OUT Diesel, Ultimax Diesel, X-Flush Diesel, Complex Diesel System Cleaner, DPF PRO).

Grote onderhoudsinspectie kosten

Bij GBE bieden wij, via een offerte, u een gegarandeerde prijs voor een grote onderhoudsinspectie. Uw auto wordt door ons gecontroleerd op 78 punten van de grote onderhoudsinspectie checklist. Natuurlijk worden ook de olie en het oliefilter vervangen. Door uw prijsspecificatie te bekijken komt u erachter of ook het luchtfilter, interiuer, brandstof filter en/of de bougies etc. worden vervangen. Als de monteur tijdens de inspectie toch constateert dat andere onderdelen ook aan vervanging toe zijn, overlegge wij dit altijd eerst met u. Zo weet u altijd waar u aan toe bent en voorkomen we financiële “verrassingen”.

Waarom grote onderhoudsinspectie?

Door een grote onderhoudsinspectie krijgt u inzicht in de staat van uw auto. Hierdoor weet u welke grote reparaties in de toekomst eventueel nodig zijn. Misschien dat je dankzij de grote onderhoudsinspectie deze wel helemaal kunt voorkomen. Na de onderhoudsinspectie kunt u weer met een veilige auto de weg op.

Wat is het verschil tussen een grote onderhoudsinspectie en een grote beurt?

Een grote beurt is eigenlijk een uitbreiding van de ‘kleine’ onderhoudsbeurt met extra werkzaamheden. De kleine beurt is standaard periodiek onderhoud na bijvoorbeeld 20.000 km of 1 jaar, afhankelijk van wat het eerst bereikt wordt. Bij een kleine beurt worden 30 essentiële punten gecontroleerd. Een vaste omschrijving van de grote beurt bestaat eigenlijk niet. Dit is per merk, model en type auto verschillend. Bij een grote onderhoudsinspectie inspecteren wij uw auto op 78 essentiële punten.

Blijft de fabrieksgarantie van uw auto gewaarborgd bij een onderhoudsbeurt?

Met een onderhoudsbeurt (groot, klein of merk etc.) voor uw auto bij ons als onafhankelijke garage blijft uw fabrieksgarantie alijd gewaarborgd. Sinds 2013 is dit als wet vastgesteld in de EU-wetgeving. De fabrieksgarantie van uw auto blijft gewaarborgd omdat wij volgens de fabrieksvoorschriften te werk gaan. Tevens maken wij uitlsuitend gebruik van door de fabrikant goedgekeurde onderdeel merken/fabrikanten. Uw krijgt bij elk onderhoud 3 maanden garantie op zowel onderdelen als de arbeid. Het service interval wordt gereset en uw onderhoudsboekjes worden afgestempeld waarbij alle werkzaamheden worden bijgehouden. Het onderhoudsschema (ookwel merkbeurt schema genoemd) voor een grote beurt wordt vermeld in uw offerte. U ontvangt zo van ons een overzichtelijke en transparant beeld over wat uw auto onderhoud inhoud en wat deze kost. Al het eventueel meerwerk aan uw auto wordt ten allen tijde vooraf met u besproken en pas daadwerkelijk uitgevoerd als u daar zelf goedkeuring voor heeft gegeven. Dit geldt ook voor werkzaamheden die niet binnen de fabrieksgarantie vallen. Via ons blijft uw fabrieksgarantie ten alle tijde gewaarborgd en geniet u van de voordelige prijzen die wij hanteren.

Indien u een offerte wenst maak dan gebruik van het offerte formulier  op deze pagina en wij zullen u z.s.m. een prijsopgave doen toekomen.

Wij bieden tevens een Plus service op het onderhoud doormiddel van het intern reingen van uw motor en daaraan gerelateerde systemen. Onder het motto: Voorkomen is beter als genezen!  Meer info verkrijgbaar via een offerte aanvraag!

Grote/Merk beurt plus + (Klik voor meer info -> = inclusief M-Flush behandeling)

Naast de M-Flush behandeling adviseren wij tevens een brandstof systeem behandeling toe te laten passen door ons. Dit kan voor zowel benzine als ook diesel motoren.

Grote/Merk plus ++ (Klik voor meer info -> = inclusief M-Flush behandeling + Complex Petrol System Cleaner)

Voor Diesel motoren hebben wij een uiterst efficiënt programma in relatie tot het preventief onderhoud vanhet brandstof systeem, de turbo + injector werking en het Emissie (DPF) systeem (Klik voor meer info ->  IN & OUT Diesel, Ultimax Diesel, X-Flush Diesel, Complex Diesel System Cleaner, DPF PRO).

Onderhoud aanvragen  Controleer de onderstaande gegevens welke op basis van uw kenteken
  invoer vermeld zijn en met het bericht mee worden verstuurd;

  Met (*) gemarkeerde velden zijn verreiste gegevens

  [dsm_contact_form_7 cf7_library="229382" label_bottom_spacing="3px" button_alignment="center" admin_label="Algemeen contact GBE" _builder_version="4.5.7" labels_text_align="left" labels_text_color="#45c1c1" input_textarea_select_line_height="1.2em" background_color="rgba(255,255,255,0.75)" custom_button_one="on" button_one_text_size="16px" button_one_text_color="#45c1c1" button_one_border_radius="9px" button_one_letter_spacing="3px" button_one_icon="%%109%%" width="60%" width_tablet="100%" width_phone="100%" width_last_edited="on|phone" max_width="100%" module_alignment="center" custom_margin="23px|||406px|false|false" custom_margin_tablet="" custom_margin_phone="48px||||false|false" custom_margin_last_edited="on|phone" custom_padding="48px|10px||10px|false|false" custom_padding_tablet="50px|10px||10px|false|false" custom_padding_phone="30px|10px||10px|false|false" custom_padding_last_edited="on|phone" hover_enabled="0" border_radii_image="on|6px|6px|6px|6px" border_width_all_image="1px" border_color_all_image="#45c1c1" border_radii_error_msg="on|12px|12px|12px|12px" border_color_all_error_msg="#ff2323" box_shadow_style_button_one="preset2" box_shadow_horizontal_button_one="9px" box_shadow_blur_button_one="9px" box_shadow_spread_button_one="-6px" custom_padding__hover_enabled="on|desktop"][/dsm_contact_form_7]
  Call Now Button