fbpx

Sergio Perez heeft de F1 GP van Azerbeidzjan 2023 op zijn naam geschreven. De Red Bull-coureur erfde de leiding van teamgenoot Max Verstappen na een pitstop tijdens de safetycar en wist de titelverdediger daarna op afstand te houden. Charles Leclerc finishte als derde, ruim zeventien seconden los van Verstappen.

Lights off and away we go! Max Verstappen en Charles Leclerc komen beide goed weg, maar de Monegask net iets beter. Hij behoudt de leiding in de openingsronde. Gele vlag in sector één, die even later in groen verandert. Geen noemenswaardige incidenten, behalve een touche tussen Kevin Magnussen en Oscar Piastri. De Deen valt vijf plekken terug, maar kan volgens zijn team doorrijden zonder grote schade. De kop voltooit de eerste ronde. Verstappen kruipt weer dichter bij Leclerc in de slipstream. Leclerc komt niet weg. Het ziet er niet eens naar uit dat Verstappen een DRS nodig heeft. Of toch wel. De DRS gaat voor het eerst open. Kortstondig. Verstappen zet druk op de staart van de Ferrari-coureur. Verstappen is binnen een halve seconde terwijl ze het lange, rechte stuk opgaan. De Nederlander duikt er gemakkelijk aan voorbij.

Verstappen verliest de koppositie door de vroege pitstop, maar belandt op P3, achter Leclerc. Bij de herstart is Verstappen wakker. Binnen enkele bochten passeert hij de Monegask, die direct achter de feiten aanloopt bij het missen van het moment dat Perez op gaspedaal trapt. Het gat tussen Perez en Verstappen schommelt rond de 3 seconden. Verstappen zet nogmaals aan met een snellere ronde, maar kan het niet meer dichten. Perez houdt de leiding vast tot het einde en wint.

Hieronder de kortingen voor deze Grand Prix.
De korting actie is geldig tot vrijdag 19 mei a.s.

U wenst een voordelige prijs voor reparatie en onderhoud voor uw auto? Neem dan contact met ons op en ontdek dat GBE een van de voordeligste garages bij u in de buurt is!

APK aanvragen

Reparatie aanvragen

 Onderhoud aanvragen

Maak nu een afspraak!

Formula 1 on Twitter:

#F1 #Verstappen #Redbull #Honda #Eindhoven #Miami #Petronas #Mercedes #Hamilton #Ferrari #Leclerc #Pirelli

[dsm_contact_form_7 cf7_library="229382" label_bottom_spacing="3px" button_alignment="center" admin_label="Algemeen contact GBE" _builder_version="4.5.7" labels_text_align="left" labels_text_color="#45c1c1" input_textarea_select_line_height="1.2em" background_color="rgba(255,255,255,0.75)" custom_button_one="on" button_one_text_size="16px" button_one_text_color="#45c1c1" button_one_border_radius="9px" button_one_letter_spacing="3px" button_one_icon="%%109%%" width="60%" width_tablet="100%" width_phone="100%" width_last_edited="on|phone" max_width="100%" module_alignment="center" custom_margin="23px|||406px|false|false" custom_margin_tablet="" custom_margin_phone="48px||||false|false" custom_margin_last_edited="on|phone" custom_padding="48px|10px||10px|false|false" custom_padding_tablet="50px|10px||10px|false|false" custom_padding_phone="30px|10px||10px|false|false" custom_padding_last_edited="on|phone" hover_enabled="0" border_radii_image="on|6px|6px|6px|6px" border_width_all_image="1px" border_color_all_image="#45c1c1" border_radii_error_msg="on|12px|12px|12px|12px" border_color_all_error_msg="#ff2323" box_shadow_style_button_one="preset2" box_shadow_horizontal_button_one="9px" box_shadow_blur_button_one="9px" box_shadow_spread_button_one="-6px" custom_padding__hover_enabled="on|desktop"][/dsm_contact_form_7]
Call Now Button