fbpx

Max Verstappen heeft wederom zijn beresterke vorm op zaterdag verzilverd met de grootste bokaal op zondag. De Red Bulll-coureur managede de wedstrijd gemakkelijk van voren en reed zo naar zijn 41e overwinning, waardoor hij op gelijke hoogte komt met niemand minder dan Ayrton Senna.

 

Vooraan komt Max Verstappen moeiteloos weg. Fernando Alonso minder, daarvan profiteert Lewis Hamilton direct, de Mercedes-coureur verovert zo P2. Sergio Perez weet ondanks een sterke start niet de Ferrari’s achter zich te houden. Nadat de Red Bull-coureur Carlos Sainz inhaalt, blijft het antwoord van de laatstgenoemde niet lang uit. Sainz neemt meer momentum mee uit de bocht en kan er zo weer voorbij. Omdat er zo veel regen viel in de afgelopen dagen, is de grip matig en de slijtage hoog. Verstappen meldt in de zesde ronde dat de slijtage beduidend groter is dan tijdens de derde vrije training. Yuki Tsunoda, die direct naar binnen ging om de mediums te wisselen voor softs, herbevestigt dit. De Japanse AlphaTauri-coureur komt met rasse schreden dichter bij de staart en kan mogelijk zo meerdere plekken terugpakken zodra zij de pits opzoekenDe pitstop window voor de tweestopper: het helpt Nyck aan P13. En dan? Actie. De Nederlander kruist degens met Magnussen. Ze toucheren met de wielen. Het gaat goed, maar dan poogt Nyck het nogmaals. Maar de ijverige duik resulteert in blokkerende wielen. Ze gaan zo samen rechtdoor, de uitloopstrook op. Een dure fout. Het is te krap om te draaien daar en in de achteruit weer terugkeren kost een berg tijd.

Perez gaat in ronde 38 naar binnen voor zijn eerste pitstop, keert terug op P7, en zal waarschijnlijk de race uitrijden op deze set mediums. Beide Ferrari’s binnen. Mediums naar hards. Geen plekken verloren, met daarachter Perez, inmiddels terug op P6, na passeren van Alex Albon. Alonso en Hamilton kiezen ook voor de tweestopper. Zo kan Verstappen onbedreigd ook zijn slijtende set hards voor mediums vervangen.

En natuurlijk Max Verstappen, de Nederlander pakt zijn 42e overwinning op ijzersterke wijze. Daarachter eindigt Alonso, en tot slot Hamilton op P3.

De korting actie is geldig tot vrijdag 7 juli a.s.

U wenst een voordelige prijs voor reparatie en onderhoud voor uw auto? Neem dan contact met ons op en ontdek dat GBE een van de voordeligste garages bij u in de buurt is!

APK aanvragen

Reparatie aanvragen

 Onderhoud aanvragen

Maak nu een afspraak!

Formula 1 on Twitter:

#F1 #Verstappen #Redbull #Honda #Eindhoven #Oostenrijk #Petronas #Mercedes #Hamilton #Ferrari #Leclerc #Pirelli

[dsm_contact_form_7 cf7_library="229382" label_bottom_spacing="3px" button_alignment="center" admin_label="Algemeen contact GBE" _builder_version="4.5.7" labels_text_align="left" labels_text_color="#45c1c1" input_textarea_select_line_height="1.2em" background_color="rgba(255,255,255,0.75)" custom_button_one="on" button_one_text_size="16px" button_one_text_color="#45c1c1" button_one_border_radius="9px" button_one_letter_spacing="3px" button_one_icon="%%109%%" width="60%" width_tablet="100%" width_phone="100%" width_last_edited="on|phone" max_width="100%" module_alignment="center" custom_margin="23px|||406px|false|false" custom_margin_tablet="" custom_margin_phone="48px||||false|false" custom_margin_last_edited="on|phone" custom_padding="48px|10px||10px|false|false" custom_padding_tablet="50px|10px||10px|false|false" custom_padding_phone="30px|10px||10px|false|false" custom_padding_last_edited="on|phone" hover_enabled="0" border_radii_image="on|6px|6px|6px|6px" border_width_all_image="1px" border_color_all_image="#45c1c1" border_radii_error_msg="on|12px|12px|12px|12px" border_color_all_error_msg="#ff2323" box_shadow_style_button_one="preset2" box_shadow_horizontal_button_one="9px" box_shadow_blur_button_one="9px" box_shadow_spread_button_one="-6px" custom_padding__hover_enabled="on|desktop"][/dsm_contact_form_7]
Call Now Button