fbpx

De pole position voor de Grand Prix van Oostenrijk is een prooi geworden voor Max Verstappen. In een door track limits ontsierde sessie, trok de Nederlander aan het langste eind op de Red Bull Ring, met een minimale voorsprong op Charles Leclerc.

 

De eerste keer dat er een Grand Prix gereden werd in Oostenrijk dateert alweer uit 1970. Sinds die tijd is het circuit vaak verbouwd en heeft het verschillende namen gehad. Nadat in 2003 het circuit gesloten en grotendeels gesloopt werd, kocht in 2005 mede eigenaar van Red Bull Dietrich Mateschitz het circuit op en kreeg het de naam de Red Bull Ring. Sinds 2014 worden er weer Formule 1 races gereden in Oostenrijk en fungeert het circuit als thuisbasis van Red Bull. De Grand Prix in Oostenrijk werd de laatste jaren gekenmerkt door de duizenden fans die de tribunes oranje kleuren.

Het oranje-feest op de Red Bull Ring is compleet: Max Verstappen cruiset zowat onbedreigd naar zijn vierde (eigenlijk vijfde) overwinning bij de GP Oostenrijk. Ondanks meerdere pogingen op strategisch vlak, weten de Ferrari-coureurs simpelweg niet te antwoorden met racetempo. De voorsprong van Verstappen is uiteindelijk zo groot, dat een derde pitstop voor de snelste ronde in het slotdeel mogelijk is… Lees hieronder de samenvatting met de hoogtepunten uit de F1 Grand Prix van Oostenrijk 2023.

De Red Bulls kiezen om niet te pitten en Perez kan zodoende opschuiven naar P3, maar van lange duur is die positie niet… Hamilton, niet ver daarachter aan het verdedigen, kan de auto ook niet op de nieuwe banden binnen de lijnen kleuren en krijgt een vijfseconden-straf aan zijn broek. De Brit snapt er nog steeds niets van…. Sainz komt gemakkelijk voorbij aan de W14, buitenom en veel later in de ankers. Ferrari is op dreef! Het duo keert terug naar P2 en P3, Leclerc zit wint geleidelijk tijd op Verstappen (+`14s achter de leidende RB19 in ronde 23/71).

Perez houdt vast aan P4, maar nipt. Ook de RBR-coureur gaat in keer op meer breed in bocht 10 – Hamilton irriteert zich daar mateloos aan, zo is te horen aan zijn stem.En dan gaat Verstappen de pits in: hards (2,3s pitstop). De Nederlander belandt achter Sainz op P3 en begint direct druk te zetten. In anderhalve ronde komt hij eraan voorbij. Zes seconden scheidt hem van wedstrijdleider Leclerc. In vrije lucht zet de wereldkampioen door: ruim een seconde sneller dan Leclerc en voorlopig de snelste ronde. Perez is ook naar de hards geswitcht en valt terug naar P9 (ronde 27/71).

De korting actie is geldig tot vrijdag 21 juli a.s.

U wenst een voordelige prijs voor reparatie en onderhoud voor uw auto? Neem dan contact met ons op en ontdek dat GBE een van de voordeligste garages bij u in de buurt is!

APK aanvragen

Reparatie aanvragen

 Onderhoud aanvragen

Maak nu een afspraak!

Formula 1 on Twitter:

#F1 #Verstappen #Redbull #Honda #Eindhoven #Groot-Brittannië #Petronas #Mercedes #Hamilton #Ferrari #Leclerc #Pirelli

[dsm_contact_form_7 cf7_library="229382" label_bottom_spacing="3px" button_alignment="center" admin_label="Algemeen contact GBE" _builder_version="4.5.7" labels_text_align="left" labels_text_color="#45c1c1" input_textarea_select_line_height="1.2em" background_color="rgba(255,255,255,0.75)" custom_button_one="on" button_one_text_size="16px" button_one_text_color="#45c1c1" button_one_border_radius="9px" button_one_letter_spacing="3px" button_one_icon="%%109%%" width="60%" width_tablet="100%" width_phone="100%" width_last_edited="on|phone" max_width="100%" module_alignment="center" custom_margin="23px|||406px|false|false" custom_margin_tablet="" custom_margin_phone="48px||||false|false" custom_margin_last_edited="on|phone" custom_padding="48px|10px||10px|false|false" custom_padding_tablet="50px|10px||10px|false|false" custom_padding_phone="30px|10px||10px|false|false" custom_padding_last_edited="on|phone" hover_enabled="0" border_radii_image="on|6px|6px|6px|6px" border_width_all_image="1px" border_color_all_image="#45c1c1" border_radii_error_msg="on|12px|12px|12px|12px" border_color_all_error_msg="#ff2323" box_shadow_style_button_one="preset2" box_shadow_horizontal_button_one="9px" box_shadow_blur_button_one="9px" box_shadow_spread_button_one="-6px" custom_padding__hover_enabled="on|desktop"][/dsm_contact_form_7]
Call Now Button