fbpx

Red Bull Racing-coureur Sergio Perez heeft de Grand Prix van Saoedi-Arabië gewonnen vanaf pole position. In de vroege fase van de race wist hij Fernando Alonso van zich af te houden. Ook Max Verstappen, die vanaf P15 naar P2 herstelde, kon in het slotdeel het tempo van zijn Red Bull-teamgenoot te matchen, maar pakte nog wel de snelste ronde.

Fernando Alonso krijgt vijf seconden aan zijn broek bij de volgende pitstop, omdat hij niet goed op de lijn stond bij de start. Voorlopig lijkt hij niet van Perez af te kunnen komen. Iedereen in de top-zes, behalve Lewis Hamilton op P7, is onderweg op de mediums. Hamilton probeert het op de hards net als Logan Sargeant en de McLarens, terwijl de van P12 vertrokken Charles Leclerc, nu alweer P9, op softs onderweg is. Verstappen gaat dan eindelijk voorbij aan beide Haas-coureurs en is op weg naar punten (P11). Voor hem zit Leclerc nog steeds vast achter Pierre Gasly, die om zijn beurt bij Hamilton aanklopt. De zevenvoudig wereldkampioen klaagt over grip en moet eigenlijk nu incasseren terwijl de cut-off van de mediums dichterbij is en de hards beginnen te werken. Leclerc passeert de Fransman en opent de jacht op Hamilton op de softs.

Verstappen weet nog wel de snelste ronde te pakken en wordt driver of the day, maar blijft tweede. Perez wint. Alonso krijgt een tien-secondenstraf en valt terug naar P4, met P3 voor Russell, Hamilton P5, Sainz P6 en Leclerc P7. Gaat Max voor een overwinning op de eerste plaats bij de GP van Australië?

Hieronder de kortingen voor deze Grand Prix.
De korting actie is geldig tot vrijdag 28 april a.s.

U wenst een voordelige prijs voor reparatie en onderhoud voor uw auto? Neem dan contact met ons op en ontdek dat GBE een van de voordeligste garages bij u in de buurt is!

APK aanvragen

Reparatie aanvragen

 Onderhoud aanvragen

Maak nu een afspraak!

Formula 1 on Twitter:

#F1 #Verstappen #Redbull #Honda #Eindhoven #Australië #Petronas #Mercedes #Hamilton #Ferrari #Leclerc #Pirelli

[dsm_contact_form_7 cf7_library="229382" label_bottom_spacing="3px" button_alignment="center" admin_label="Algemeen contact GBE" _builder_version="4.5.7" labels_text_align="left" labels_text_color="#45c1c1" input_textarea_select_line_height="1.2em" background_color="rgba(255,255,255,0.75)" custom_button_one="on" button_one_text_size="16px" button_one_text_color="#45c1c1" button_one_border_radius="9px" button_one_letter_spacing="3px" button_one_icon="%%109%%" width="60%" width_tablet="100%" width_phone="100%" width_last_edited="on|phone" max_width="100%" module_alignment="center" custom_margin="23px|||406px|false|false" custom_margin_tablet="" custom_margin_phone="48px||||false|false" custom_margin_last_edited="on|phone" custom_padding="48px|10px||10px|false|false" custom_padding_tablet="50px|10px||10px|false|false" custom_padding_phone="30px|10px||10px|false|false" custom_padding_last_edited="on|phone" hover_enabled="0" border_radii_image="on|6px|6px|6px|6px" border_width_all_image="1px" border_color_all_image="#45c1c1" border_radii_error_msg="on|12px|12px|12px|12px" border_color_all_error_msg="#ff2323" box_shadow_style_button_one="preset2" box_shadow_horizontal_button_one="9px" box_shadow_blur_button_one="9px" box_shadow_spread_button_one="-6px" custom_padding__hover_enabled="on|desktop"][/dsm_contact_form_7]
Call Now Button