fbpx

De kwalificatie werd in Brazilië al op vrijdag verreden, aangezien op zaterdag de sprintrace plaatsvond. Kevin Magnussen wist zich naar Q3 te knokken en zette als eerste een echte snelle ronde neer. Daarna begon het te spetteren en kon logischerwijs niemand meer aan zijn tijd komen, wat de eerste pole ooit betekende voor zowel hemzelf als voor het team van Haas.In de sprintrace die volgde op zaterdag kon Magnussen zijn pole niet lang verdedigen. George Russell bleek uiteindelijk de snelste te zijn, voor Carlos Sainz, Lewis Hamilton en Max Verstappen. Sergio Pérez, Charles Leclerc en Lando Norris gingen ook nog voorbij aan Magnussen die uiteindelijk 8e werd.Op zondag wist Russell goed weg te komen bij de start. Daniel Ricciardo tikte Magnussen aan waardoor beide coureurs uitvielen en de eerste Safety Car de baan op kwam. Toen deze weer verdween en de race hervat werd, tikte Verstappen Hamilton aan waardoor beide coureurs terugvielen in het veld. Verstappen moest zelfs meteen een pitstop doen. Ook Leclerc crashte, maar hij kon zijn weg vervolgen.Russell controleerde eigenlijk de gehele race en wist op die manier zijn eerste overwinning ooit te pakken. Hamilton werd tweede gevold door Sainz. Dit betekende de eerste 1-2 voor Mercedes sinds 1 november 2020, ruim 2 jaar geleden. Opmerkelijk was nog de strijd om plek twee in het kampioenschap. Pérez maakt hier nog vol kans op, maar Verstappen liet hem niet voorbij in de laatste ronde wat voor opschudding binnen het team zorgde. Hierdoor staan Leclerc en Pérez nu gelijk in het kampioenschap, maar staat Leclerc tweede vanwege zijn raceoverwinningen in Bahrein, Australië en Oostenrijk.Bent u benieuwd of Max in Abu Dhabi bij de laatste race van dit seizoen nog kortingen voor u in de wacht sleept?

 

Hieronder de kortingen voor deze Grand Prix.
De korting actie is geldig tot vrijdag 25 november a.s.

Maak nu een afspraak!

Een gegarandeerde prijs voor reparatie en onderhoud!? Bereken nu op mijngarage.nl uw prijs en ontdek dat GBE een van de voordeligste garages bij u in de buurt is! Natuurlijk is ook op onze website de mogelijkheid om snel een prijsopgave te ontvangen ga hiervoor naar: mijngarage.nl

#F1 #Verstappen #Redbull #Honda #Eindhoven #AbuDhabi #Petronas #Mercedes #Hamilton #Ferrari #Leclerc #Pirelli

[dsm_contact_form_7 cf7_library="229382" label_bottom_spacing="3px" button_alignment="center" admin_label="Algemeen contact GBE" _builder_version="4.5.7" labels_text_align="left" labels_text_color="#45c1c1" input_textarea_select_line_height="1.2em" background_color="rgba(255,255,255,0.75)" custom_button_one="on" button_one_text_size="16px" button_one_text_color="#45c1c1" button_one_border_radius="9px" button_one_letter_spacing="3px" button_one_icon="%%109%%" width="60%" width_tablet="100%" width_phone="100%" width_last_edited="on|phone" max_width="100%" module_alignment="center" custom_margin="23px|||406px|false|false" custom_margin_tablet="" custom_margin_phone="48px||||false|false" custom_margin_last_edited="on|phone" custom_padding="48px|10px||10px|false|false" custom_padding_tablet="50px|10px||10px|false|false" custom_padding_phone="30px|10px||10px|false|false" custom_padding_last_edited="on|phone" hover_enabled="0" border_radii_image="on|6px|6px|6px|6px" border_width_all_image="1px" border_color_all_image="#45c1c1" border_radii_error_msg="on|12px|12px|12px|12px" border_color_all_error_msg="#ff2323" box_shadow_style_button_one="preset2" box_shadow_horizontal_button_one="9px" box_shadow_blur_button_one="9px" box_shadow_spread_button_one="-6px" custom_padding__hover_enabled="on|desktop"][/dsm_contact_form_7]
Call Now Button